Магията на BEE MY BLOOM

Магията на BEE MY BLOOM
13 ноември 2019

BEE MY BLOOM е създаден по българска рецепта от 1907 година, изгубена във времето, но случайно открита на един таван. Рецептата, написана на стар български е за мед от акация, добит по меките хълмове на Стара планина и розов цвят събиран на изгрев в долините й. 

 

Започнахме оттук, от тази рецепта, от желанието да направим нещо толкова добро, колкото е било възможно някога, преди времето да забърза. Малцина са запазили знанието, за тайнствения танц от вълнуващи ритми, вдъхновени от аромата и сладостта на българската природа. Тези хора ни научиха на респект към характерните за естествените продукти, нестабилните ритми, към пчелите, към хода на природата и ни съпроводиха при производството и представянето на BEE MY BLOOM.

 

BEE MY BLOOM може да бъде създаден само през юни, когато пчелите са направили акациевия мед, а в Долината на розите е започнал розобера. Без да се изсушава, розовия цвят се потапя на пълнолуние, за да се освободят ароматите му и да се слеят с тези на меда. След три лунни цикъла, дъха на казанлъшката роза се прехвърля в меда и заедно създават това, което ние нарекохме BEE MY BLOOM. Избрахме най-добрия мед и най-уханните рози, за теб, за да споделим по най-добрия начин нашето откритие.

 

Всяка стъпка на производство, както и всеки отделен елемент са изпълнени от човешка ръка, без намеса на машини и без принуда. Дадохме време на луната да излее своето вълшебство върху труда на пчелите и хората, за да се роди през август BEE MY BLOOM.

 

Уважението към природата е отразено и в произведеното количество. Съществуват само 1677 големи буркана и 1010 малки. Всички те, са напълнени и номерирани на ръка.   

 

BEE MY BLOOM е изцяло български продукт, който носи поезията на отминали времена, създаден е с дълбоко уважение към природата и ресурсите, които тя така щедро ни предоставя. Дизайна на опаковката отразява нашето отношение към теб и природата. Всяка отделна част може да бъде използвана отново в твоето ежедневие.

 

Продукт BIO (сертифициран), получен с BIO розови листа от Роза Дамасцена и мед от BIO акация.

 

Евентуални разлики във външния вида на продукта се дължат на изцяло ръчната му изработка.

 

 

 

Авокадо с бадемово масло и BEE MY BLOOM Elderflower

Свежо, здравословно, сладко, веган!

прочети още

Тост сладък картоф с BEE MY BLOOM Elderflower

Кулинарно вдъхновение за почивните дни

прочети още

"Bee My Bloom" & "Рукатка"

2 чаши кисело мляко "Рукатка" с ванилия1/3 чаша мед BEE MY BLOOM (можете да използвате повече или по-малко, ако желаете, в зависимост от това колко сладко ви харесва) *1/3 чаша гранола3 смокини 1. Започни с измиване и сушене на смокини, след което ги нарежете на тънки филийки. 2. Разбий заедно меда и киселото мляко. 3. Започни с добавяне на резен смокиня във всяка форма за сладолед , след това добави 1-2 лъжици смес от кисело мляко и мед. 4. Добави слой гранола. Следва още смес от кисело мляко, още една филия смокиня и др. Продължи , докато се запълни всяка формичка. 5. Замрази за 3-4 часа или до пълното им замразяване.

прочети още

МЕДЕНО ИЗКУШЕНИЕ С КРЕМА СИРЕНЕ

Може да използваш за глазура на торта, с препечени филийки, палачинки или просто така.Важно не използвай крема сирене с ниско съдържание на мазнини или получената глазура ще бъде супа. Съставки крема сирене,  1/2 чаша  несолено масло, омекотено 2 чаени лъжички екстракт от ванилия 6 супени лъжици мед BEE MY BLOOM Щипка сол   В средна купа разбийте заедно крема сиренето, маслото, ванилията, меда и солта на вкус.

прочети още

Press

В медиите за нас

прочети още