BEE MY BLOOM

BEE MY BLOOM е създаден по българска рецепта от 1907 година, изгубена във времето, но случайно открита на един таван. Рецептата, написана на стар български е за мед от акация, добит по меките хълмове на Стара планина и розов цвят събиран на изгрев в долините й. 

 

Започнахме оттук, от тази рецепта, от желанието да направим нещо толкова добро, колкото е било възможно някога, преди времето да забърза. Малцина са запазили знанието, за тайнствения танц от вълнуващи ритми, вдъхновени от аромата и сладостта на българската природа. Тези хора ни научиха на респект към характерните за естествените продукти, нестабилните ритми, към пчелите, към хода на природата и ни съпроводиха при производството и представянето на BEE MY BLOOM.

 

BEE MY BLOOM може да бъде създаден само през юни, когато пчелите са направили акациевия мед, а в Долината на розите е започнал розобера. Без да се изсушава, розовия цвят се потапя на пълнолуние, за да се освободят ароматите му и да се слеят с тези на меда. След три лунни цикъла, дъха на казанлъшката роза се прехвърля в меда и заедно създават това, което ние нарекохме BEE MY BLOOM. Избрахме най-добрия мед и най-уханните рози, за теб, за да споделим по най-добрия начин нашето откритие.

 

Всяка стъпка на производство, както и всеки отделен елемент са изпълнени от човешка ръка, без намеса на машини и без принуда. Дадохме време на луната да излее своето вълшебство върху труда на пчелите и хората, за да се роди през август BEE MY BLOOM.

 

Уважението към природата е отразено и в произведеното количество. Съществуват само 1677 големи буркана и 1010 малки. Всички те, са напълнени и номерирани на ръка.   

 

BEE MY BLOOM е изцяло български продукт, който носи поезията на отминали времена, създаден е с дълбоко уважение към природата и ресурсите, които тя така щедро ни предоставя. Дизайна на опаковката отразява нашето отношение към теб и природата. Всяка отделна част може да бъде използвана отново в твоето ежедневие.

 

Продукт BIO (сертифициран), получен с BIO розови листа от Роза Дамасцена и мед от BIO акация.

 

Евентуални разлики във вида на продукта се дължат на изцяло ръчната му изработка.